ClickCease

החלפת אלטרנטור

החלפת אלטרנטור

תוכן עניינים

את הכתבה על החלפת אלטרנטור נפתח בנקודה משעשעת: לא תמיד צריך להחליף אותו. לעתים, יהיה נכון לשפץ, ו/או להחליף את הרכיבים התקולים במכשיר. ואילו, באם עלויות השיפוץ יהיו נא גבוהות מדי, או כאשר אין אפשרות למצוא בנסיבות כאלה ואחרות את הרכיבים החשמליים הרלוונטיים – יכול מאוד להיות שיהיה דווקא נכון יותר לבצע החלפת אלטרנטור. 

בכתבה זו נדבר קמעא על תפקידו של האלטרנטור, אל תקלותיו הנפוצות והאפשרויות השונות הנמצאות כיום ולמיטב ידיעתנו בתחום החלפת אלטרנטורים. כל זאת ועוד, בכתבה הבאה.

מתי יהיה רלוונטי לבצע החלפת אלטרנטור?

אז מתי יהיה נכון דווקא לבצע החלפת אלטרנטור? שאלה מצוינת. לפני כן, נצלול דווקא לנושא מעט טכני ונדבר מלכתחילה על האלטרנטור, כדי לוודא שאנחנו באותו "עמוד". כפי שרבים מאיתנו יודעים ,מדובר בפריט הנמצא ברכב, שתפקידו לשמש כמעין מטען בטריה. מהי הבטריה? ובכן, המצבר הוא הבטריה. 

המצבר מספק אנרגיה חשמלית לשלל מערכות הרכב אשר דורשות אנרגיה חשמלית. כמו רדיו, מזגן, פנים, לוח מחוונים ושלל המערכות החשמליות ברכב. על מנת שהבטריה תתמלא… ובכן, יש מטען שדואג להטעין אותה. זה התפקיד של חברנו, האלטרנטור. תפקידו, אפוא, הוא הטענת המצבר בזמן נסיעה. הליך הטעינה מתרחש בזמן שהרכב דולק, ובכך המצבר נטען בידי חברנו, האלטרנטור.

ואיך חברנו בכלל מקבל את הזרם החשמלי שלו, על מנת לשמש כמטען? שאלה טובה. מה שמפעיל את האלטרנטור, הוא דווקא מנוע, כאשר מחוברת ביניהם רצועה. עם הפעלת המנוע, מסתובבת לה הרצועה ומסובבת את האלטרנטור. 

הוא, מצידו, מקבל את הכוח הסיבובי ומקבל את האפשרות להפוך את האנרגיה המכנית לכדי אנרגיה חשמלית. הדבר מייצר מתח, המאפשר אספקת חשמל במהלך הנסיעה לשם הטענת המצבר. אותו, כאמור, צריך לאספקת אנרגיה חשמלית לשלל המערכות החשמליות ברכב.

החלפת אלטרנטור

האם נכון יהיה לבצע החלפת אלטרנטור?

על כן, זה היה קצת על חברנו האלטרנטור הקסום. איך יודעים אם הגיע הזמן לבצע החלפת אלטרנטור? שאלה טובה. לפני שנמשיך לדסקס בה, הבה נדבר על מספר תקלות שיכולות להיות ברכיב זה, אשר יכולות להזמין את החלפת אלטרנטור או שיפוצו. לדוגמה:

1. תקלה ברכיב הנקרא ווסת
a. תפקידו של הווסת, הוא, איך לא – לווסת. לווסת מה? לווסת את כמות הזרם החשמל יאשר עובר אל המצבר.
b. כאמור, עם הנסיעה, תפקידו להטעין את המצבר. באם ישנן מערכות חשמליות נוספות, תפקידו של הווסת להעניק פקודה לספק עוד חשמל. באם ישנה פעילות מופחתת של מערכות חשמליות נוספת, תפקידו של הווסת להזמין פחת חשמל על מנת לחסוך דלק.
c. בהינתן תקלה בווסת – אפשר שזה יוביל לאי טעינה, או טעינת יתר.
i. טעינת יתר יכולה להיחשב כבעייתית, לאור האפשרות להזרים מתח חשמלי גבוה מדי אל המצבר. ייתכן שזה עלול להוביל לגרימת נזק למערכות שונות ברכב, לרבות המצבר.
ii. טעינת יתר יכולה להסתמן על ידי ריצוד, הבהוב או עוצמה חזקה לפתע של אורות הרכב. במקרה שכזה, ההמלצה היא לכבות את הרכב בו במקום ולהגיע למוסך. יש לציין שמדובר בתופעה, שיש שיגידו – שלא קל לדעת אם היא מתקיימת. לכן בהינתן האפשרות, אפשר לקבל חוות דעת מבעל מקצוע שמבין עניין כדי לבדוק מה הוא חושב על זה.
2. רצועה קרועה
a. תפקידה של הרצועה, לחבר בין האלטרנטור למנוע. ועם זאת, ביכולתה להתבלות, להישחק ולהתבלות עם הזמן.
b. על כן, הרעיון הוא לבדוק אותה עם כל טיפול רכב ולהחליפה בזמן. בהינתן שנקרעה, לא יעבוד האלטרנטור. מה שיספק סיבה טובה לשיפוצו או ביצוע החלפת אלטרנטור.
3. תקלות ברכיבים חשמליים
a. ישנם רכיבים חשמליים שיכול להתקלקל במכשיר. זה כשלעצמו יכול להוביל לפגיעה בפעילותו, ולכך שלא יעבוד. מה שיכול לאפשר סיבה לשיפוצו או ביצוע החלפת אלטרנטור.
4. גורמים אנושיים
a. תקלות שמקורן באנשים אשר מחפשים פתרון תקלות מהיר ומיידי אך לא קשוב ומדויק.
b. לדוגמה, הניסיון לסייע לאדם אחר להניע את הרכב שלו עם כבלים – אשר חוברו הפוך. מה שיכול היה לגרום נזק.
c. או מי שניסה לבדוק טעינת יתר והזיז דברים בעצמו בסביבת המכשיר.

בקיצור, תקלה באלטרנטור יכולה להזמין את האפשרות לשפצו או לבצע החלפת אלטרנטור. באם הוא תקול, הוא פשוט לא יטעין את המצבר. מה שיכול להדליק את נורת המצבר בלוח השעונים. זה כשלעצמו יכול להחוות על כך שקיימת בעיה באלטרנטור ולספק כהזמנה להתייעץ עם בעל מקצוע לגבי זה ולשאול לגבי החלפת אלטרנטור. ועכשיו, שאלת השאלות, האם נכון יותר לשפץ או לבצע החלפת אלטרנטור?

שווה קריאה

לבצע החלפת אלטרנטור או לשפצו?

באם בעל הרכב, ו/או חשמלאי הרכב הבין כי יש מעין תקלה, וברצונו לפתור אותה – אפשר לתהות, האם נכון יותר לשפץ ולתקן את הרכיבים התקולים או שמא לבצע החלפת אלטרנטור. 

שיפוץ, אגב, יכלול את פירוקו של המכשיר, או תיקון, או החלפת החלקים החשמליים בתוכו – על מנת להביא למצבם התקין כך שיהיה ניתן להשתמש בו בשנית. לגבי החלפת אלטרנטור אנחנו מדברים למעשה על שלוש אפשרויות:
1. החלפת אלטרנטור חדש מהיצרן המקורי
2. החלפת אלטרנטור חדש מיצרן חליפי
3. החלפת אלטרנטור לאחד משופץ

ישנם מקרים, בהם יהיה עדיף לשפץ מאשר לבצע החלפת אלטרנטור. לדוגמה, באם מדובר בהחלפה שיכולה להיות יקרה יותר מאשר שווה את המחיר. אלא, באם מדובר בשיפוץ מורכב, ובעלות גבוהה ו/או במצב בו לא ניתן להשיג את הרכיבים החשמליים לתיקון בנסיבות אלה ואחרות – יכול להיות כי החלפת אלטרנטור תהיה רלוונטית יותר.

ואם כבר מבצעים החלפת אלטרנטור, אפשר לכוון לכדי החלפת אלטרנטור מקורי ומשופץ, וזאת כי החלפת אלטרנטור חדש ומקורי יכולות להיות גבוהות יותר – אם כי, אפשר ללכת על זה באם זו האפשרות העדיפה. יש שיגידו כי החלפת אלטרנטור מיצרן חליפי עלולה להיות ירודה בנסיבות מסוימות – אך אפשר לבדוק כל מקרה לגופו.

כמה החלפת אלטרנטור יכולה לעלות?

מהו סדר גודל העלויות של החלפת אלטרנטור? שאלה מצוינת. מדובר בתחום שיש פערי מחירים בין שירות לשירות, ובין אלטרנטור לאלטרנטור. הדבר יכול לנבוע כמובן מיצרן הרכב ועלות הפריטים עצמם. רכבים שעולים יותר, עלולים להגיע גם עם התאמה לאלטרנטור שעולה יותר. 

בקיצור, אם חשמלאי הרכב הציע לבצע שיפוץ, מאשר החלפת אלטרנטור – יש על מה לדבר. ניתן להשוות אפשרויות, עלויות ותוצאות רצויות. באם שיפוץ והחלפה מביאים לאותה תוצאה בדיוק, או לפחות לתוצאה מספיק טובה – אפשר שזה לא ישנה מה הבחירה, אלא אם כן יש העדפה אישית במקרה כזה או אחר. 

בהינתן שאין העדפה, והגורם המבדיל היחידי הוא עלות, אפשר גם להתייחס אליה כגורם מסנן בין האפשרויות. אם גם שיפוץ וגם החלפת אלטרנטור מניבים את אותה תוצאה, אך אפשרות אחת עולה פחות – יכול להיות שזה יהיה יותר יעיל לבחור בה במקרה נתון.

השירותים שלנו

הפופולריים ביותר

שווה קריאה
× שלחו לנו הודעת Whatsapp