ClickCease

חילוץ ג'יפים בארץ ובכל מקום

חילוץ ג'יפים בארץ ובכל מקום

תוכן עניינים

ג'יפים הם כלי רכב הידוע בקשיחות שלו וביכולות שלו להתמודד עם תנאי שטח מאתגרים. לא פעם הג'יפים מוצאים את עצמם יוצאים אל עבר מסעות שדוחקים את יכולותיהם לקצה, ולפעמים אפילו קצת מעבר לו. דמיינו לכם סיטואציה שבה גלגלי הג'יפ תקועים עמוק בתוך בוץ טובעני. אתם לוחצים חזק על דוושת הגז, הגלגלים מסתובבים אבל אינם נעים קדימה. אתם ממשיכים להתחפר בתוך אותו בוץ. או למשל סיטואציה אחרת. תארו לכם שהג'יפ שלכם מתנודד על שפת קצה צוק בוגדני….בואו נדבר על חילוץ ג'יפים.

נהגי ג'יפים מנוסים עלולים לטעות ולחשוב שיכולות הנהיגה שלהם והבנתם את השטח לא תאפשר להם להגיע למצב שבו הם עלולים למצוא את עצמם תקועים, באמצע שום מקום, חברי אונים, הם והג'יפ שלהם. אל מול איתני הטבע. אך האמת היא- שנהגי ג'יפים באמת מנוסים. מבינים שגם להם זה עלול לקרות, או אולי אפילו כבר קרה. קריאה לחילוץ ג'יפים זו לא מילה גסה! כל נהג מיומן ככל שיהיה אינו יכול תמיד לצפות את תנאי השטח המשתנים והמאתגרים.

חילוץ ג'יפים נדרש במספר רב של תרחישים. בין אם במדבריות חוליות, אדמות בוציות, יערות ואפילו בדרכים עירוניות. חשוב לדעת ולהכיר שבמקרה ונתקעתם עם הג'יפ. ישנו צוות חילוץ ג'יפים במרחק שיחת טלפון מכם. צוות שמגיע עם הידע ההכשרה והציוד המתאימים כדי לספק לכם את המענה המהיר ביותר.

האתגרים שניצבים בפני ג'יפים

כאמור, ג'יפים הם כלי רכב הידוע ביכולות הנהיגה שלו בשטח, ונחשב כאמין. אך לעיתים, התנאים שמציבים מולך תנאי הטבע עלולים להותיר גם את העמידים שבינינו- חסרי אונים.
ניתן כמה דוגמאות לתנאי שטח בעייתים העלולים להוביל אותנו למצב שבו אנו תקועים וזקוקים לחילוץ ג'יפים:

בוץ- שבילי שטח יכולים במהרה להפוך לבוץ סמיך וטובעני. בוץ הוא אחד האתגרים המרכזיים שעומדים בפני הגי'פ מכיוון שהוא מקבע את הג'יפ במקומו וגורם לצמיגים לאבד אחיזה. במצב כזה הג'יפ נזקק לסיוע חיצוני של צוות חילוץ ג'יפים.

חול- דיונות של חול עמוק ורך הם אתגר משמעותי נוסף אפילו מול הג'יפ הקשוח ביותר. האופי המשתנה של החול דורש טכניקות נהיגה מדוייקות וניפוח צמיגים נכון כדי למנוע מצב של תקיעה והתחפרות בחול. במצב כזה כל שנותר הוא לקרוא לחילוץ ג'יפים.

מעברי מים- בעוד שרוב הג'יפים מיועדים ומתוכננים להתמודד בהצלחה עם מעברי מים. הערכה לא מדויקת של עומק המים או של הזרם עלולה לתקוע את הג'יפ או אפילו לגרום לו לצוף. דבר אשר יצריך קריאה לחילוץ ג'יפים באופן מיידי.

הבנת אתגרי השטח יכולה לעזור לצפות אותם מראש, לנקוט באמצעי הזהירות המתאימים ועל ידי כך למנוע צורך בחילוץ ג'יפים.

שווה קריאה

כלים הדרושים לחילוץ ג'יפים

כשזה מגיע לפעולת חילוץ ג'יפים. ההבדל בין פעולה מוצלחת לבין כזאת שלוקחת זמן ומסבה נזק, עומד על אופי הציוד והכלים אשר נעשה בהם שימוש בחילוץ. צוותי חילוץ מקצועיים מחזיקים בציוד ובכלים הנכונים לביצוע פעולת החילות על הצד הטוב ביותר.

  • כננות: כננת הוא מכשיר המורכב ממנוע וסליל כבל. הוא מתחבר לחלק הקדמי או האחורי של הרכב והוא מספק כוח משיכה רב עוצמה. מיועד לחילוץ ג'יפים במצב של תקיעה מבוץ חול או עליות תלולות.
  • רצועות גרירה: רצועות גרירה או רצועות התאוששות. הם רצועות ניילון כבדות המיודעות לעמוד בעומסים כבדים. הם משמשות כאמצעי חיבור מאובטח לשני רכבים ועל ידי כך מסייעות לרכב המחלץ לגרור ולהוביל את הג'יפ התקוע.
  • לוחות התאוששות: עשויות בדרך כלל מקומפוזיט או פלסטיק. את הלוחות מניחים מתחת לגלגי הג'יפ והם מסייעים לג'יפ לקבל אחיזה ועל ידי כך לחלץ אותו מתנאי שטח מורכבים כמו בוץ או חול בהם הוא תקוע.
  • ציוד בטיחות: על מנת להבטיח גם את שלום המחלצים. יש להקפיד על ציוד בטיחות מלא הכולל קסדה, כפפות מגן והנעלה חזקה וכל זאת על מנת לשמור גם על המחלצים מפני סכנות פוטנציאליות.

על ידי שימוש בכלים הנכונים, עם הידע הנכון וההכשרה המתאימה. צוותי החילוץ יכולים לגרום לפעולת חילוץ ג'יפים להיות מהירה יעילה ובטיחותית. וכל זאת עם כמה שפחות נזק לרכוש וכמובן לבני אדם.

אופן פעילות חילוץ ג'יפים

חילוץ ג'יפים בשטח

צוותי חילוץ מקצועיים נותנים מענה לג'יפים אשר לא הצליחו לעמוד באתגרי השטח שניצבו בפניהם ונתקעו. מצויידים בידע והכישורים המתאימים ובעזרת הכלים המיוחדים העומדים לרשותם. הם מנווטים בתנאי שטח בוגדניים על מנת לחלץ ולהוביל ג'יפים תקועים.

מצבים שונים דורשים אופן פעולה אחר. לכל קריאה לחילוץ ג'יפים יש את המאפיינים והנסיבות שלה. על מנת לאפשר חילוץ מהיר בטוח ויעיל עם כמה שפחות נזק לרכוש ולאנשים. יש לתכנן את פעילות החילוץ באופן שמנצל את הכלים שעומדים לרשות הצוות בצורה המיטיבה ביותר.

למשל, כאשר ג'יפ תקוע בבוץ. יש לעגן כננות לנקודות יציבות ולתמרן במהירות את הרכב החוצה.
כאשר מדובר במקרים בהם ג'יפ השתקע בחול רך. משתמשים בלוחות התאוששות על מנת לספק לגלגלי הרכב אחיזה ועל ידי כך לחלץ בעדינות את הג'יפ.

במעברי מים, החילוץ עלול להיות אפילו מורכב יותר. יש לחשב את עומק המים ולקחת בחשבון את עוצמת הזרם על מנת להבין איך למקם את הציוד בצורה האסטרטגית הנכונה ביותר.

מחלצים מקצועיים צריכים לדעת לחשב את הסיכונים הקיימים בכל פעולת חילוץ. ובמידה וישנם אנשים תקועים בתוך הרכב יש לתת עדיפות לשלומם של הנוסעים. על המחלצים ליצור תקשורת עם האנשים בתוך הרכב ולשמור על קווי התקשורת תקינים. במידה ואחד הנוסעים נפגע או נפצע. על המחלץ להשתמש בידע הרפואי שקיבל בהכשרה ובכלים הרפואיים העומדים לרשותו על מנת לצמצם נזקים בגוף.

צוות מקצועי לחילוץ ג'יפים ערוך, מוכן ובעל הידע והכלים המתאימים על מנת לבצע פעולות חילוץ מסובכות, לחשב סיכונים בזמן אמת וגם לספק מענה רפואי בשטח במידת הצורך.

חילוץ ג'יפ בתנאים קשים

שיקולי בטיחות

ישנם מספר צעדים שיש לנקוט בעת פעולת חילוץ ג'יפים.  הקפדה על הדגשים ועל צעדים אלו יעזרו לשמור על בטיחות הנוסעים, המחלצים ומזעור נזקים ברכוש.

 

  • הערכת מצב: יש לבצע הערכת מצב של תנאי השטח לפני תחילת פעולת חילוץ ג'יפים. הערכת המצב כוללת זיהוי סכנות אפשריות כגון: קרקע לא יציבה, מכשולים אשר שקועים אדמה וחומרים מסוכנים.
  • תקשורת: תקשורת יעילה מונעת אי הבנות ומבטיחה שפעולת החילוץ תהיה בטוחה ככל האפשר. לכן, יש להקים ערוצי תקשורת ברורים בין צוות החילוץ ליושבי הג'יפ ולכל כוח רלוונטי אחר שמשתתף בפעולת החילוץ. יש לוודא שכולם מודעים לנהלים לסיכונים ולכל שינוי שמתרחש בתוכנית.
  • ציוד מגן אישי: על מנת להבטיח את שלומם של המחלצים יש לוודא כי כל חברי הצוות מצויידים במיגון אישי. מיגון אישי כולל כפפות קסדה משקפי בטיחות ואפודים. ציוד מגן אישי מונע פציעות אפשריות מחפצים חדים, מנפילות של סלעים ומחומרים מסוכנים כאלה ואחרים.
  • אבטוח של האזור: על מנת למנוע הפרעה בפעולת החילוץ של עוברי אורח. יש לסמן את גבולות אזור החילוץ בשלטי אזהרה וקונוסים, וזאת על מנת למנוע גישה בלתי מורשית אשר מסכנת את עוברי האורח ומפריעה לפעולת החילוץ.
  • שימוש נכון בציוד: על צוות החילוץ להשתמש בצורה הנכונה ביותר בציוד החילוץ שעומד לרשותם. זה אומר שיש להיצמד אחר הוראות היצרן, לעקוב אחר הטכניקות המתאימות לכל כלי, ולוודא שנקודות העיגון מאובטחות ומסוגלות לעמוד בכוחות המעורבים. הקפדה על שימוש נכון בציוד היא קריטית כדי לוודא שפעולת חילוץ ג'יפים תיעשה על הצד הטוב ביותר.
  • גורמים סביבתיים: יש לקחת בחשבון את תנאי מזג האוויר, ראות ויציבות השטח. ולהתאים את תוכנית החילוץ בהתאם לגורמים הסביבתיים הקיימים.
  • הערכת סיכונים מתמשכת: פעולות חילוץ ג'יפים כוללות מצבים משתנים באופן תדיר אשר מזמנות סיכונים חדשים בכל עת. לכן יש צורך לבצע במהלך כל פעולת החילוץ חישוב סיכונים אל מול הנסיבות המשתנות וזאת על מנת להבטיח את שלומם של כל המעורבים.

אמצעי מניעה בזמן חילוץ ג'יפים

כבעל ג'יפ, נקיטה של צעדים יזומים יכולה להפחית משמעותית קריאות עתידיות לסיוע וחילוץ ג'יפים. ישנם מספר אמצעי מניעה שכדאי לקחת בחשבון.

כמו בכל כלי רכב, יש לבצע תחזוקה שוטפת לפי לוח התחזוקה של היצרן. הטיפולים בתחזוקה השוטפת כוללים החלפת שמן, החלפת מסננים, בדיקת בלמים, צמיגים, מתלים ומערכת הנעה. תחזוקה שוטפת יכולה למנוע בעיות פוטנציאליות לני שהם מחמירות ופוגשות אותך ואת והג'יפ שלך תקועים בשטח וזקוקים לחילוץ ג'יפים.

בהמשך לתחזוקה השוטפת, אחד הרכיבים החיוניים והחשובים ביותר בג'יפ הם הצמיגים. הם בעצם משמשים כנקודת המפגש בין הרכב לדרך. לכן יש חשיבות גבוהה בתחזוקת הצמיגים אך גם בהתאמה של הצמיגים לתנאי השטח ואופן הנסיעה של הג'יפ. יש לבחור צמיגים עם דפוס דריכה מתאים, גודל חוזק ודופן מתאימים. צמיגי שטח או בוץ מציעים אחיזה ועמידות משופרים לתנאי שטח שונים ויכולים למנוע מצב בו תזדקקו לחילוץ.

נסיעה בתנאי שטח היא כמובן מאוד מאתגרת ובנוסף ליכולותיו של הג'יפ ועמידותו לתנאים מאתגרים אלו. יש חשיבות גדולה גם למיומנות וליכולות של הנהג. ולכן ישנם קורסי הכשרת נהגים המכשירים נהגים לנהיגת שטח. לימוד של טכניקות מתאימות לנהיגה בשטח. והבנה של היכולות והמגבלות של הג'יפ שעומד ברשותך, מגבירים את הביטחון שלך כנהג מאחורי ההגה ומפחיתים את הסיכוי שלך להיתקע ולהזדקק לחילוץ ג'יפים.

דבר נוסף חשוב שיכול לעזור כשנתקלים במצבים בלתי צפויים בנהיגה בשטח, הוא נשיאה של ציוד התאוששות. ציוד התאוששות כולל רצועות התאוששות, טבעות די, שופל, ג'ק הרמה גבוה וכננת. ציוד התאוששות יכול לסייע לך או לאחרים במצבים מאתגרים ובלתי צפויים בנהיגה בשטח.
בין אם אתה נהג מנוסה ובין אם פחות. אחד הדברים החשובים שיש להקפיד עליהם לפני יציאה לשטח, הוא תכנון המסלול ועריכה של מחקר מקדים על השבילים הסכנות הצפויות ותנאי מזג האוויר. הכנה מקדימה מראש תעזור לצמצם הפתעות לא נעימות כמו למצוא את עצמך תקוע בשטח, מחכה לחילוץ ג'יפים.

לסיכום, נסיעות ג'יפים בשטח הם מעין הרפתקה מרגשת אל עבר הלא נודע. המרחבים הפתוחים, האוויר, הנופים ותנאי השטח מספקים לנו את הריגוש אך גם מזמנים לנו את הסכנות. לכן, הכרה של הסכנות הצפויות היא הכרחית מכיוון שהיא יכולה לעזור לנו להיות מעט פחות שאננים. נקיטת צעדים יזומים אלו, המוזכרים בפסקה מעל, הם אלו המבדילות בין נהג אחראי שמצמצם את סיכוייו להיתקע בשטח, לבין נהג אשר מסתכן בלמצוא את עצמו בסיטואציה לא נעימה בה הוא נזקק לחילוץ ג'יפים באמצע השטח. 

חשוב לזכור שבכל מקרה. גם אם מצאת את עצמך תקוע וזקוק לחילוץ. להישאר רגוע ולהמתין לצוות החילוץ. צוותי חילוץ ג'יפים הם צוותים מקצועיים והם בעלי ההכשרה המתאימה והכלים הדרושים לביצוע המשימה על הצד הטוב ביותר.

השירותים שלנו

הפופולריים ביותר

שווה קריאה
× שלחו לנו הודעת Whatsapp